Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Umulig å rette opp i

Skandalen blir som et sår som gror feil. Arret blir aldri borte.

– Unnskyld, sier arbeidsministeren. – Unnskyld, sier statsministeren. – Staten skal ta sitt ansvar, sier de. Men trygde-skandalen med Nav bare vokser og vokser.

Arbeidsministeren må slutte i jobben, krever Sosialistisk Venstreparti og Rødt. Anniken Hauglie har ansvar for Nav. Men sjefen i Nav bør også slutte, mener andre. Det hjelper ingenting.

Staten varsler endringer for framtida. Myndighetene gransker skandalen. En egen gruppe i Nav ringer til folk som er berørt. Folk skal kunne søke erstatning fra et fond. Loven om trygd og rettigheter skal bli mer presis. Lista over hvordan staten skal gjøre det godt igjen, er mye lenger.
Staten deler også ut penger for å roe folk ned. Erstatningen skal rette opp det som er gjort feil. Men penger er heller ikke nok.
Skandalen blir som et sår som gror feil. Arret blir aldri borte. For mange er feilen umulig å rette opp i. Den har påvirket dem i årevis.
Det viktigste nå er å rydde opp. Det vil ta tid. Så må staten se på flere etater enn Nav. Store systemer kan skjule mange feil som får følger. Det må ikke skje igjen.

Emneord

mening