Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vi minnes den vonde dagen

Terrorangrepene 22. juli i 2011 endret en hel nasjon. Vi må aldri glemme hva ekstreme meninger kan føre til. Derfor er det viktig å minnes dem som ble drept.

Sommerdagen 22. juli i 2011 gjorde noe med oss alle. Terror-angrepene i Oslo og på Utøya endret en hel nasjon. 77 mennesker ble drept og frarøvet livet. Mange fikk skader som vil prege dem resten av livet. Vi andre lever med minnene.

I år kommer det første felles minnestedet etter terroren. Det blir i Oslo. Der ble åtte mennesker drept i bombeangrepet. Minnestedet på land mot Utøya tar det lenger tid med. Forslaget som var bestemt, er vraket. Naboer ville ha rettssak for å få det bort.

Krangelen rundt minnestedet har vært uverdig. Etter terroren møtte vi hverandre med kjærlighet og forståelse. Kanskje er protestene et uttrykk for et sinne folk ikke har fått ut. Samtidig er det lett å forstå at et minnested også får fram det som er vondt.

På minneveggen ved Høyblokka står navnene til alle 77 som ble drept 22. juli 2011. Alle uskyldige ofre for en terrorist.

La oss aldri glemme hva ekstreme meninger kan føre til. Å snakke mot disse er kanskje viktigere enn noensinne.