Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

10 millioner til funksjonshemmede

En ny ordning med transport for funksjons-hemmede får 10 millioner kroner på statsbudsjettet.

Det er satt av over 10 millioner kroner til en ny ordning for funksjons-hemmede. Det står i statsbudsjettet for 2012. Statsbudsjettet ble presentert i dag. Pengene skal brukes på en nasjonal transport-tjeneste for funksjons-hemmede. Ordningen skal først prøves ut i tre fylker. Hver person skal kunne få minst 240 turer i året.

Dette er Norsk blindeforbund glade for. De har kjempet for dette i 30 år. De vil at staten skal ha ansvaret for transport for funksjons-hemmede. Før har fylkene hatt ansvaret.

– Vi er veldig glade. Dette er noe vi har håpet på i lang tid, sier Sverre Fuglerud. Han er politisk rådgiver i Norges blindeforbund.

LES MER HER: Gir 675 millioner kroner etter terror

Regjeringen vil også ha 1.000 flere jobber som passer for dem som ikke kan ha vanlige jobber. Det kommer fram i forslaget til statsbudsjett. 500 av plassene skal gå til funksjons-hemmede.

– Alle som kan delta, må få slippe inn. Alle fortjener en sjanse i arbeidslivet, sa finansminister Sigbjørn Johnsen da han presenterte statsbudsjettet.

Flere og flere får penger fra staten fordi de ikke kan ha vanlig jobb. Over 36.000 nordmenn under 30 år får slike penger. Regjeringen har jobbet lenge for at mennesker som ikke kan ha vanlige jobber skal kunne jobbe. Da må jobbene tilpasses. 

I statsbudsjettet er det også satt av penger til 1.500 nye sykehjems-plasser. Kommunene får også 150 milliader kroner til 2.300 nye dagaktivitets-plasser. Det er tilbud til gamle mennesker som har sykdommen demens.