Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

100 saker om mobbing anmeldt

Nesten 100 saker om mobbing er anmeldt til politiet de siste fem årene. De aller fleste blir henlagt.

I 2012 og 2013 ble det anmeldt 11 saker om mobbing. De tre siste årene er det anmeldt mer enn 20 mobbesaker hvert år. Så langt i år er ti saker anmeldt. Det viser tall avisa Aftenposten har fått fra de tolv politidistriktene i Norge.

Oversikten viser at de aller fleste av sakene blir henlagt.

6,3 prosent av elevene svarte at de mobbes to–tre ganger i måneden eller oftere. Det viste Elevundersøkelsen fra 2016. Det tilsvarer rundt 40.000 elever på første til tiende trinn.

Tirsdag legger Barneombudet fram sin rapport til verdens-organisasjonen FN. Den handler om hvordan Norge oppfyller barnekonvensjonen. Her kritiserer Barneombudet det Norge gjør mot mobbing og vold.

– Vi håper at FN vil lytte til våre innspill. Tilbakemeldingene vil være viktige signaler om hva Norge bør jobbe med, sier barneombud Anne Lindboe.

Barneombudet håper på støtte fra FN i kampen mot mobbing og vold mot barn i Norge.

– Vi har sett mobbesaker som er så alvorlige at barn velger å ta livet av seg. Mobbetallene holder seg høye. Det er til tross for at vi gjør mer for å hindre det. Mobbing går ut over både læring, helse og barns mulighet for å utvikle seg, sier barneombud Anne Lindboe til Aftenposten.

Hun mener skolene og fylkesmennene bør få dobbelt så mye penger. De trenger 150 millioner kroner til arbeidet mor mobbing, mener Lindboe.