Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

13-åring funnet død

En 13 år gammel jente er funnet død på Jæren i Rogaland. Politiet tror hun er drept.

En 13 år gammel jente er funnet død på en sti på Varhaug i Hå kommune. Det ligger på Jæren i Rogaland. Jenta ble funnet klokka 03.10 natt til mandag. Politiet tror hun ble drept. De etterforsker saken.

Kriminal-teknikere jobber på stedet mandag morgen.

Jenta ble funnet død natt til mandag. Politiet sier at de har funnet ting på stedet. Det er disse som gjør at de mener dødsfallet er mistenkelig. Jenta ble funnet ute i nærheten av stedet der hun bor.

– Politiet vet foreløpig ikke hva som har skjedd. Funn på stedet gjør at vi ser på det som et mistenkelig dødsfall. Vi er tidlig i etterforskningen. Men vi tror jenta ble drept. Vi holder også andre muligheter åpne. Det sa politiadvokat Herdis Trå på en pressekonferanse mandag formiddag.

Det er for tidlig å si noe om hvordan jenta døde, ifølge politiet. 

Politiet var i området på et annet oppdrag. Så ble de kontaktet av faren til jenta. Da hadde familie og andre allerede lett etter henne i flere timer. Årsaken var at hun ikke kom hjem som avtalt fra en venn. Det var en voksen person som fant jenta, ifølge politiet.

De ber folk melde fra om ting, biler og personer de har sett. De ber ogs folk si ifra om ting de har hørt. Politiet jobber med å finne ut hvem som var i området da jenta døde. Folk blir bedt om å skrive ned tidspunkter de var ute. De bes også skrive ned hva de hadde på seg, hva slags bil de var i og andre detaljer. Slik blir det lettere å huske hvis politiet ønsker informasjon senere.

Politiet tar imot tips på epost tips-rogaland@politiet.no. De kan også ringes på telefon 51 89 94 27.