Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

16 personer er pågrepet for vold i Oslo

Det var en helg med mye vold i Oslo. Mandag var 16 personer pågrepet.

– Romsås senter: En mann har rundt midnatt blitt angrepet. Han ble slått av en gruppe ungdommer inne i en heis.

Det skrev politiet i Oslo på Twitter 19. oktober.

Det var en helg med mye blind vold i Oslo, ifølge politiet. Blind vold virker som om den ikke har noen årsak. Offer og gjerningsperson kjenner ikke hverandre.

Flere av gjerningspersonene skal være unge menn med utenlandsk opprinnelse, skriver nyhetsbyrået NTB. Politiet sier at det trolig var 11 hendelser med blind vold i helgen, ifølge NTB.

Mandag var 16 personer blitt pågrepet for sju hendelser med vold i helgen. De er alle mellom 16 år og 30 år gamle, sier politiet i en pressemelding. Fem av dem ble pågrepet søndag. De skal ha slått og sparket en mann i 20-årene. Alle de pågrepne er under 18 år.

Mandag klokken 13 møttes Raymond Johansen og Jøran Kallmyr. De snakket om kriminelle ungdommer i Oslo. Johansen fra Arbeiderpartiet er byrådsleder i Oslo. Kallmyr fra Fremskrittspartiet er justisminister. Politimester Beate Gangås var også med.

Kallmyr og Raymond Johansen snakket på en pressekonferanse etter møtet.

– Vold gir høyere sosial status i noen miljøer. Dette må vi bekjempe sammen, sa Kallmyr. Han vil sørge for at politiet får det de trenger for å kjempe mot volden.

Johansen snakket om god forebygging.  –  Vi må ha gode skoler og gode tilbud på fritiden, sa Johansen.

– Samtidig vil jeg snakke til familiene. Det går ikke an at familier ikke vet hva guttungen på 14-15 år driver med. Familien har også et ansvar, sa Johansen.