Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

17 år i fengsel for brutalt drap

Kim Andreas Kristiansen drepte stefaren, delte ham opp og tente senere på liket. Han straffes med 17 år i fengsel.

Bjarte Hansen ble drept i Øyer i fjor sommer. Stesønnen Kim Andreas Kristiansen drepte ham. 24-åringen er dømt til 17 års fengsel for å ha drept og partert stefaren, skriver avisa VG. Kristiansen må også betale penger til fire medlemmer av familien. De skal ha 200.000 kroner hver. Dessuten må 24-åringen betale 50.000 kroner til en kamerat som han truet.

24-åringen innrømmet drapet i retten. Han fortalte også om bakgrunnen. Årsaken var blant annet et vanskelig forhold til stefaren. Det var både rus og alkohol med i bildet.

Aktor ba om at 24-åringen skulle dømmes til 18 års fengsel. Men retten bestemte at 17 års fengsel var en mer riktig straff, skriver nyhetsbyrået NTB.

Det var natt til 14. august i fjor at Kristiansen drepte og parterte stefaren. Det skjedde hjemme der han bodde i Øyer i Oppland.

24-åringen truet en kamerat. Slik fikk han hjelp til å flytte likdelene til et skogsområde. Der forsøkte de å tenne fyr på den døde. Kristiansen rømte til Nederland etter drapet. Men han meldte seg selv for politiet etter 11 dager.

I dommen beskrives drapet og parteringen av den drepte 58-åringen i detalj, skriver nyhetsbyrået NTB. Rettssaken har vært i Sør-Gudbrandsdal tingrett.