Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

17-åring dømt til forvaring for drap

En 17 år gammel gutt er dømt til forvaring. Han drepte en 16 år gammel jente på Vinstra.

Nord-Gudbrandsdal tingrett har dømt en 17 år gammel gutt til 13 års forvaring. Det er for drapet på 16 år gamle Laura Iris Hagen på Vinstra i Oppland. Minstetiden er satt til åtte år.

– Påtalemyndigheten er fornøyd. Retten har fulgt vårt syn på tilregnelighet og reaksjon. Riksadvokaten vil si om dommen godtas, sier aktor i saken. Det er statsadvokat Jo Christian Jordet.

Den tiltalte gutten har innrømmet drapet. Men han nektet straffskyld. Han mener han var psykotisk da drapet skjedde.

– Min klient ble gjort kjent med dommen i går, torsdag. Vi vil nå vurdere en anke, sier Nora Hallén. Hun er forsvareren til gutten.

Retten mener 17-åringen har skremmende trekk i personligheten sin. Det er uvanlig å se hos så unge mennesker, står det i dommen. Retten mener han har mistet sperrer som trengs for å begå alvorlig kriminalitet igjen.

Gutten er fortsatt opptatt av vold. Interessen døde ikke sammen med offeret, skriver dommeren.

Han ba blant annet om å få se filmer med vold i fengselet.

Personer under 18 år kan normalt ikke dømmes til forvaring. Det kan bare skje i helt spesielle tilfeller. Retten mener det er helt nødvendig at 17-åringen dømmes til forvaring. De mener det ikke er noen andre måter å beskytte samfunnet på.

To sakkyndige sa at 17-åringen var tilregnelig da drapet skjedde. De mener også at det er stor fare for at han kan gjøre alvorlige handlinger igjen. De mener at han fortsatt er opptatt av vold.