Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

200 må reise fra hjemmene sine

Brannvesenet jobber på spreng for å få kontroll over stor brann i et kjøpesenter i Bodø. Det er så mye farlig røyk i området at folk må reise fra hjemmene sine.

Over 200 personer måtte flyttes torsdag morgen. Det brenner i kjøpesenteret Hunstadsenteret i Bodø i Nordland. I 9-tiden torsdag økte brannen i styrke, men det er ikke fare for at brannen skal spre seg til andre hus, sier brannvesenet. De 200 bor i hus i nærheten, og måtte forlate hjemmene sine på grunn av giftig røyk.

Ronny Hagen Langfjord er vakthavende brannsjef i Bodø. Han sier til Avisa Nordland at røykdykkerne sliter med å komme til stedene hvor det brenner.

– Problemet er at det brenner i mange små lagerrom. Røykdykkerne kommer rett og slett ikke til med vann for å få slukket, sier han.

Det ble varslet om brannen onsdag kveld, men brannvesenet strever med å slukke den.

Ved 5-tiden torsdag morgen så det ut som de hadde kontroll. Men så blusset brannen opp igjen.

Det er mye røyk i området. Det er sterk varme. Det gjør arbeidet med slukkingen vanskeligere. Brannvesenet prøver nå å bruke skum.

De bestemte seg for å be folk i boligområdene Brækkatunet og Brækkahaugen om å dra fra hjemmene sine. Områdene er øst for senteret.

– Flyttingen foregår veldig rolig. Folk som skulle på jobb, har tatt med seg familien og reist, sier Mads Bernhoft i politiet til kanalen NRK.

De ber folk om å stenge vinduer og dører.

Inne lokalene til møbelbutikken Jysk er det en del møbler i plast som gir giftig røyk. Det var der brannen startet.

– Vi ber alle om å holde seg unna og ikke puste inn røyk, sier Bernhoft.

Kjøpesenteret har fått store skader. Det er ikke meldt om noen skadde personer.

Politiet fikk melding om brannen rundt klokka 20.20 onsdag kveld. Det var etter stengetid. Shell-stasjonen like ved ble også stengt. Brua over riksveien og gang- og sykkelveier ble sperret.

Det er ennå ikke kjent hva som startet brannen.