Norge

Skjøt mot Krekars leilighet

Noen skjøt mot mulla Krekars leilighet. Svigersønnen til mullaen ble skadd.

Skuddene ble avfyrt fra utsiden og inn i leiligheten. Politiet fikk beskjed om skytingen klokken 01.54 natt til mandag.

– Det er skutt inn gjennom et åpent vindu eller åpning. Inne i leiligheten var det flere personer. En mann ble truffet i armen. Han er ikke alvorlig skadd. Mannen er hos for å bli undersøkt, sier Kjell Hjulstad til nyhetsbyrået NTB. Han er operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Mannen som er skadd skal være svigersønnen til mulla Krekar. Det skal ha vært fem personer i leiligheten da noen skjøt.

To menn ble sett løpende fra leiligheten i Heimdalsgata etter skytingen. Flere politifolk lette etter gjerningsmennene i området.

– Vi har foreløpig ingen pågrepne. Heller ikke noen spesielle mistenkte. Men vi jobber for fullt med saken, sier Hjulstad.

Politiet har sperret av området rundt boligblokken. Mulla Krekar og hans familie er blitt flyttet fra leiligheten.

Ved Botanisk hage ble en bil satt i brann. Det skjedde omtrent samme tid som skytingen. Politiet undersøker om sakene har noen sammenheng. Ifølge Dagbladet skal bilen være en BMW.

Politiet ønsker ikke å si noe om de tror at skuddene var rettet mot mulla Krekar. De sier det vil bli sendt ut en pressemelding senere.

Mulla Krekars egentlige navn er Najmuddin Faraj Ahmad. Han flyktet til Norge i 1991. Han er kurder fra Nord-Irak. I perioden 1991 til 2002 ledet han den islamistiske opprørsgruppen Ansar al-Islam. Han er beskyldt for å ha kontakt med Osama bin Laden og terrornettverket al-Qaida. Krekar har sagt at bin Laden bør bli leder for en ny muslimsk stat. Det sa mullaen i november i fjor.

Mulla Krekar ble utvist fra Norge i 2003. Men han er ikke blitt sendt ut. Årsaken er at han risikerer dødsstraff i Irak.

Siste utgave

På forsiden nå