Norge

Fikk 12 millioner i bot

Banken DnB NOR har fått 12 millioner kroner i bot. De har brutt loven.

Det er Økokrim som har gitt banken boten. Årsaken er flere brudd på loven om verdipapirer.
Selskapet DnB NOR skal ha fått spesiell informasjon i forbindelse med den økonomiske krisen i verden. Den norske regjeringen bestemte at de ville hjelpe bankene. Det gjorde de med ekstra penger. Banken fulgte ikke reglene om behandling av informasjon.

DnB NOR vil betale boten.
– Vi har nå brukt ett og et halvt år på denne saken. Det har vært slitsomt for de som jobber hos oss og for banken. Nå vil vi få en slutt på saken ved å betale, sier Trond Bentestuen. Han er konserndirektør i DnB NOR.Men de er fortsatt uenige i at banken har brutt loven.

Økokrim vil også ta 14 millioner kroner fra banken. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå