Norge

Skole brant ned- gutter siktet

Åsgården barneskole brant ned natt til mandag. To 16-åringer er siktet etter brannen.

– En 16 år gammel gutt har sagt at han var i skolegården. Han var der sammen med flere kamerater like før det begynte å brenne. Han har innrømmet at han tente på noe papir, sier Erik Wendelborg til nyhetsbyrået NTB. Han er operasjonsleder i Vestfold politidistrikt.

16-åringen er siktet for grovt skadeverk. En annen 16-åring er også siktet i saken. De skal snakke med politiet igjen mandag.

Store deler av Åsgården barneskole er brent ned. Skolen ligger i Åsgårdstrand i Horten i Vestfold. Gymsalen, skolekjøkkenet, seks klasserom og et medietek ble totalskadd. Bare en liten del av skolebygget står igjen.

Brannvesenet ble varslet om brannen klokken 22.05 søndag. Skolen var i full fyr da de kom fram til stedet.
– Brannvesenet dro ut med 30 personer. Det ble jobbet intenst under veldig vanskelige forhold. Brannen avga mye varme, sier Wendelborg.

Natt til mandag meldte brannvesenet at de hadde kontroll.

243 elever og 29 ansatte i skole og skole-fritids-ordningen bruker Åsgården skole. Den ble bygd i 1971. Skolen ligger rundt 10 kilometer fra Horten sentrum.

Søndag kveld sto voksne og barn og så at skolen brant ned. Flere barn gråt. Det skriver avisa Tønsbergs Blad. Nå forsøker de som jobber ved skolen å finne et annet sted de kan undervise. Det sier Arne Eggum til avisa Gjengangeren. Han er fungerende rektor på skolen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå