Norge

Trekker seg

Liv Løberg trakk seg fra alle verv i Frp søndag. Årsaken at hun har jukset med CV-en sin.

Liv Løberg var administrasjons-sjef i Statens Autorisasjons-kontor for Helsepersonell (SAFH). De sjekker at helse-arbeideres utdannelse og papirer er riktig. Forrige uke ble Løberg selv tatt i juks. Løberg har innrømmet at hun har jukset med sin egen CV.

LES MER HER: Helsesjef jukset

Nå slutter Løberg som politiker også. Hun har vært politiker for Fremskrittspartiet (Frp) i Akershus.
– Jeg ble informert av Løberg i dag. Hun vil slutte i alle sine verv i Frp. Det har vi akseptert, sier Kari Kjønaas Kjos. Hun er fylkesleder i Akershus Frp. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Kjos har vært i utlandet den siste uka. Det har ikke vært noen møter i Frp i den tiden.
– Før jeg reiste, ba jeg Løberg om å tenke gjennom situasjonen. Og vurdere hva hun mente var riktig å gjøre, sier Kjos.

– Da jeg kom hjem søndag, ringte jeg og spurte om hun hadde bestemt seg. Etter det fikk jeg en e-post der hun sier hun trekker seg fra alle verv. Hun sier det skjer «i respekt for Frp og FrPs arbeid», sier Kjos.

Løberg har vært kommune- og fylkespolitiker for Akershus Frp.
– Det var den beslutningen vi ventet. Jeg har respekt for at det er dette hun har bestemt seg for, sier Kjos. Hun sier at det var Løbergs egen avgjørelse å slutte.

Løberg har innrømmet å ha brukt falske eksamenspapirer. Hun jobbet som administrasjonssjef for SAFH. Løberg sluttet da jukset ble kjent.

Saken er politianmeldt. Det er det Helsetilsynet som har gjort.

Løberg ble ansatt i SAFH i fjor høst. Hun ble anbefalt av firmaet Management Synergi.
Da viste Løberg fram studiebevis fra Norges Handelshøyskole og London School of Economics. Og Queen Mary College i London. Det er disse papirene hun har forfalsket.

Siste utgave

På forsiden nå