Norge

Sol, regn og torden

Finn fram både paraply og solbriller. Det blir variert sommervær den neste uka.

Tirsdag er det overskyet og regn i Oslo. På onsdag kan det likevel bli bra vær i Sør-Norge.

Men flere lavtrykk er på vei innover Norge. Lavtrykkene lager regn. Det kommer til å bli sol og regn annenhver dag den nærmeste uken.

– Dette er typisk sommer-vær. Det er vanskelig å si om det blir mer torden. Trolig får vi litt torden på grensa mot Sverige. Det blir litt kjøligere. Men mange steder vil temperaturen holde seg på rundt 20 varmegrader store deler av uka. Selv om det regner, sier Hansen.

LES OGSÅ: SMAK AV SOMMER

Mandag kveld og natt til tirsdag var det kraftig uvær på Østlandet. Det kom 1.000 lyn i timen. Også Vestlandet fikk mye regn. Stokke i Vestfold hadde den største mengden med regn. Der kom det 37 millimeter. Det var mellom klokka 18.00 mandag og klokka 06.00 tirsdag morgen.

– På Tryvann i Oslo kom det 25,8 millimeter regn. I Sirdal i Vest-Agder kom det over 25 millimeter regn. Det kom over 20 millimeter flere andre steder. Regnværet var kort og kraftig, sier Inger-Lise Hansen. Hun er meteorolog ved Meteorologisk institutt. De melder været.

LES OGSÅ: 1.000 LYN I TIMEN

Tordenværet skapte et flott lys-show over østlands-området. Storm Weather Center melder også været. De sier at det har vært nesten 20.000 lyn-nedslag i Norge det siste døgnet. Det skriver

.

Det ble ingen store skader etter uværet. En del trær veltet og begynte å brenne. Årsaken var lynnedslag. Det sier politiet i Oslo.

En mann ble truffet av lynet på Hvaler i Østfold. Han ble ikke hardt skadd. Det skriver avisa Fredriksstad Blad. I Sarpsborg ble et tak delvis blåst av en Joker-butikk. Det var også flere andre skader på bygninger.

Noen bilister fikk problemer på grunn av alt regnet. Men det er ikke kommet meldinger om at personer har blitt skadd. Uværet gjorde også at flere alarmer ble utløst i offentlige og private bygg. Flere strømledninger ble revet ned.

I Ski utenfor Oslo begynte et hus å brenne. Årsaken var et lynnedslag. Ingen personer ble skadd. Brannvesenet fikk etter hvert kontroll over brannen.

LES OGSÅ: BLIR VARM SOMMER

Natt til tirsdag måtte Statens vegvesen stenge Vingertunnelen. Den ligger på riksvei 2 mellom Kongsvinger og Magnor. Årsaken var oversvømmelse.

På Finnsnes i Troms veltet en stor byggekran. Årsaken var kraftig vind. Kranen veltet over riksvei 86. Det gjorde at Gisundbrua ble stengt ved midnatt. En personbil unngikk så vidt å bli truffet av den flere tonn tunge kranen. Det skriver Folkebladet.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå