Norge

Klar med 52 master

Allerede i høst kan det komme mange store master i Hardanger. Ordførerne protesterer.

Statnett begynner å bygge strømlinjer i Hardanger i Hordaland. Linjene skal føre strøm til Bergen. Allerede i høst vil de starte arbeidet med deler av linjen. 52 høyspent-master skal settes opp. De skal stå på en 93 kilometer lang strekning. Regjeringen skal vurdere om andre deler av linjen kan gå nede i jorda eller på bunnen av fjorden. Folk er bekymret for naturen. Lørdag gikk flere hundre personer i en marsj for å protestere.

LES MER HER: Kampen er ikke over

Likevel starter Statnett å legge linjen som skal ned til fjorden. 
- En del av strømlinjen må bygges i lufta. Det skjer der det ikke er noen fjord vi kan legge den ned i. Det er heller ikke mulig med jordkabel, sier Rune Gutteberg Hansen. Han jobber i Statnett.

Ordførerne i Hardanger vil stoppe byggingen. Det er ikke mulig å gjøre endringer når de 52 mastene er satt opp. Da vil de bestemme hvor linjen skal gå. Det frykter ordførerne. De vil at byggingen skal utsettes et halvt år.

Men Statsnett sier at det er viktig at de starter nå. De vil bli ferdig med den delen av strømlinjen til 2012. Terje Riis-Johansen er olje- og energiminister. Han vil heller ikke vente med arbeidet.

LES MER HER: Snur om Hardanger



Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå