Norge

Blir vurdert på nytt

Saken mot Arne Treholt skal vurderes på nytt.

De siste ukene har det kommet mange avsløringer i saken mot Arne Treholt. Han ble dømt til 20 år i fengsel for spionasje. Det skjedde i 1985. Han ble benådet etter åtte år. Siden da har Treholt flere ganger prøvd å få en ny rettssak. Siste gang var i 2008. Da sa Gjenopptakelses-kommisjonen nei.

Denne uken ba riksadvokat Tor-Aksel Busch kommisjonen om å se på saken på nytt. Riksadvokaten ba særlig om at kommisjonen skulle vurdere penge-beviset på nytt. LES MER HER: Får svar i dag

Fredag ettermiddag bestemte kommisjonen at de vil vurdere om Treholt får en ny rettsak en gang til. De skal avhøre vitner og se på bevisene i saken. I en pressekonferanse sa også at de skal se undersøke mer enn bare penge-beviset. Om gamle vitner skal avhøres på nytt, ville kommisjonen ikke svare på. Til slutt avgjør kommisjonen om Treholt får en ny rettssak. Det kan ta flere uker. Kommisjonen starter å jobbe med saken på mandag.

NYHETSGRAFIKK: Hemmelige møter. Video-overvåking. Og en koffert full av penger. Her er alt du må vite om Treholt-saken. LES MER HER: Fakta om Treholt-saken

Gjenopptakelses-kommisjonen er en uavhengig kommisjon. De undersøker og bestemmer om en person får sin sak behandlet på nytt i en rettssak.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå