Norge

Stoltenberg advares mot Twitter og Facebook

Stoltenberg blir et lettere terror-mål når han bruker Twitter og Facebook. Det mener ekspert.

Jens Stoltenberg bruker Twitter og Facebook mye. Nettsamfunnene kalles «sosiale medier» fordi de lar folk komme i kontakt med hverandre. Stoltenberg skriver stadig på Twitter om hva han gjør.

Under utbruddene til vulkanen Eyjafjallajökull på Island kunne ikke statsministeren fly. I stedet kjørte han bil gjennom Europa. Under turen la han ut mange meldinger på Twitter. Alt for mange, mener ekspert.

Dette er et eksempel:
«Regner med å ta et kort matstopp et sted mellom Malmö og Göteborg. Noen som kan anbefale en hyggelig veikro?».

Arne Røed Simonsen er senior-rådgiver i Næringslivets Sikkerhetsråd. Han mener slik informasjon gjør Stoltenberg til et lettere mål for terrorister.
– Er denne personen klar over at han er et terrormål? spør han avisa Aftenposten.

Men Simonsen ser at Stoltenberg har begrenset seg siden den gang. Det er han glad for.

Likevel la Stoltenberg ut denne meldingen i dag:
 
«På tross av advarsler fra Næringslivets sikkerhetsråd tar jeg sjansen på å twitre litt i dag og. På vei til Lillehammer nå».

Men statsministeren er ikke den verste. Simonsen forteller at mange kjente personer legger ut for mye informasjon. Noen forteller blandt annet om hvilke fly de tar. Eller hvor de skal møte folk.

– Legger du ut slike ting er det lettere å komme inn på deg. Personer som er kjente eller utsatt trusler burde tenke seg om, sier Simonsen.

Jens Stoltenberg har 82.109 tilhengere på Facebook. 37.384 mennesker følger ham på Twitter.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå