Norge

Sliter med spille-problemer

Flere får alvorlige problemer med spilling. Nå sliter 81.000 mennesker med spille-avhengighet.


I 2008 var det rundt 48.000 nordmenn som hadde problemer med spilling. Nå er det rundt 81.000 mennesker, viser en ny undersøkelse, skriver avisa Aftenposten. Det er Synovate som har gjort undersøkelsen for Norsk Tipping.

Spille-problemene har altså økt med 70 prosent. Det har skjedd samtidig som politikerne bestemte at kun Norsk Tipping skulle få drive med spille-automater i Norge.

– Flere som spiller, har ingen problemer, Men det er flere som har alvorlige problemer. Først og fremst skyldes dette spill på internett. Men også andre spill som bingo og spille-automater tjener mer penger, sier Kristin Rogge Pran fra Synovate. Han har laget av undersøkelsen «Spillevaner og spilleproblemer i befolkningen 2010».

Lars Sponheim er styreformann i Norsk Tipping. Han sier at det er flere som får problemer på grunn av bingo-automater og utenlandske nettspill.
– Problemene oppstår i forbindelse med nett-, heste- og odds-spill. Jeg er fremdeles overbevist om at det er best at vi har ansvar for spilling i Norge, sier Sponheim.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå