Norge
Bildet viser Badeparken i Sandefjord.

Kritisk skadd av skudd

Tre personer er skutt i Badeparken i Sandefjord. To er kritisk skadd.

Fredag ble en kvinne og to menn skutt i Badeparken i Sandefjord.
Politiet fikk melding om saken klokken 10.45. Store politistyrker og flere ambulanser ble sendt til stedet.
– Kvinnen er skutt i hodet og brystet. En mann er skutt i ryggen og en annen i brystet, sier Merete Bugsett Lindahl til nyhetsbyrået NTB. Hun er kommunikasjons-sjef på Sykehuset Vestfold i Tønsberg.

Tilstanden er kritisk for kvinnen og den ene mannen. De er fraktet til Ullevål sykehus i Oslo. Den andre mannen er lagt inn på sykehus i Tønsberg. Tilstanden hans er stabil, ifølge politiet.

Skytingen skal ha startet i forbindelse med en krangel mellom flere personer i parken. En av mennene skal ha dratt hjem for å hente et våpen. Etterpå skal han ha skutt tre andre personer.

Eiendoms-megleren Krogsveen har kontor like ved Badeparken. Folk som jobber der vurderte å låse døren. Årsaken var at gjernings-mannen ikke var pågrepet. Folk som oppholdt seg i nærheten av Badeparken har sagt at de hørte fem skudd, men dette er ikke bekreftet. Ved 11.30-tiden var det roligere ved plassen, men politiet kjører stadig forbi åstedet med fulle sirener på.

Ifølge avisa Sandefjords Blad leter politiet fortsatt etter gjerningsmannen.

Mannen er mellom 50-70 år. Han er iført en blå jakke og har noe på hodet. Han skal også med seg med en hund. Politiet tror han er bevæpnet med en langløpet revolver. Badeparken er et grøntområde i Sandefjord sentrum. Det er også kjent som et samlingssted for narkomane.

Politiet har sperret veier ut og inn av Sandefjord. De skal lete gjennom utesteder i byen. Tjenestefolk fra hele Vestfold er kalt ut. Avisa Tønsbergs Blad  skriver at væpnet politi har laget sperringer over hele sentrum. Det er det også satt opp flere steder langs E18. Fredag ettermiddag var mannen fortsatt ikke tatt.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå