Norge

Dømt til lovens strengeste straff

Stig Millehaugen er dømt til 21 års forvaring. Det er for drapet på en gjeng-leder i 2009.

Stig Millehaugen drepte Young Guns-lederen Mohammed Javed i 2009. Det mener Oslo tingrett. Derfor dømmes Millehaugen til 21 års forvaring. Minstetiden er på ti år, skriver nyhetsbyrået NTB. Det betyr at det tar tidligst ti år før det kan vurderes om han skal sone videre.

En 29 år gammel mann er dømt til 21 års fengsel. Det er for å ha bestilt drapet. Han er leder i den B-gjengen. De er i konflikt med Young Guns.

Både Millehaugen og 29-åringen anket dommen med en gang.

LES MER HER: Nekter skyld for gjeng-drap

Retten mener at drapet bærer preg av ren henrettelse. Det sa rettens administrator, tingrettsdommer Bjørn Askim i retten.

Millehaugen sto tiltalt for å ha skutt Javed i bakhodet. Det skal ha skjedd inne i en bil på Haugerud. Det var i Oslo i januar 2009. Millehaugen og 29-åringen var også tiltalt for drapsforsøk. Det var på en 31 år gammel mann. Han skal ha vært vitne til drapet.

Statsadvokat Svein Holden er aktor i saken. Han mente at drapet var et leiemord. Millehaugen og 29-åringen har hele tiden nektet for å ha noe med drapet å gjøre. Deres forsvarere mente det ikke finnes bevis.

En 31 år gammel mann fortalte om drapet i retten. Han sa at han så Millehaugen skyte Javed. Det var mens de alle tre satt i bilen på Haugerud i Oslo. Vitnet fortalte også at han løp fra stedet. Han var redd han også skulle bli drept. Politiet mener også at Millehaugen og 29-åringen snakket sammen på nettsamfunnet Facebook. Slik skal drapet ha blitt bestilt.

LES MER HER: Planla drap på mann på Facebook

Det er advokat Morten Furuholmen som forsvarer Millehaugen. Han mener at vitnet i saker løy i retten. Han antydet også at mannen selv kunne ha noe med drapet å gjøre. Advokat Per Sjong Larsen forsvarer 29-åringen. Han hevdet det ikke finnes noe bevis for at dette var bestillingsdrap.

LES MER HER:Sloss ved rettssalen

Klar Tales nyhetsbrev

Meld deg på og få en oversikt over de viktigste sakene, forklart på en enkel måte.

Mer fra Norge

På forsiden nå