Norge

– Var ikke viktige nok for Breivik

Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre skal ikke ha vært viktige nok til å bli drept. Det var Gro Harlem Brundtland som Anders Behring Breivik ville angripe.

De to mektigste politikerne i Norge skal aldri ha vært mål for massakren på Utøya. Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre skal ikke ha vært viktige nok til å bli drept. Det skriver nettavisa dagbladet.no.

LES MER HER: – Terror-aksjonen var «plan B»

Ifølge nettavisa kommer det fram i avhørene at Anders Behring Breiviks ville drepe Gro Harlem Brundtland. Han ville ikke ta statsministeren eller utenriksministeren. Han har kalt Brundtland for «lands-morderen».

LES MER HER: Norge svarte terroren med blomster

Statsministeren og utenriksministeren er viktige nå. Men de er ikke mer enn to vanlige ledere i historien. Ingen av dem ville bli like viktige og historiske som tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland. Det mente Breivik.

Brundtland besøkte Utøya bare timer før massakren. Gahr Støre var på Utøya dagen før. Stoltenberg skulle dit dagen etter Brundtland var der.

Bombe-angrepet mot byggene til regjeringen kan ha blitt gjort for at folk skulle bli opptatt et annet sted. Det kommer fram av politiets etterforskning.

LES MER HER: Vil tilbake til Utøya

Minst 68 personer ble drept da Anders Behring Breivik skjøt rundt seg. Det skjedde på leiren til de unge i Arbeiderpartiet på Utøya i Buskerud fredag. Like før hadde han sprengt en bombe ved byggene til regeringen i Oslo. Minst åtte mennesker er funnet døde.

Siste utgave

På forsiden nå