Norge

Drapstruet for språktest

Taxisjåfører i Drammen må ta språktest. Det har gjort at sjefen i selskapet må leve med volds-alarm.

Selskapet Drammen Taxi fikk mange klager på sjåfører. Sjåførene forsto ikke hva kundene sa. Mange sjåfører kom ikke til avtalt tidspunkt. Noen nektet å ta oppdrag, en kjørte til feil sykehus. Dessuten var mange uhøflige og kjørte for fort. Da startet taxi-selskapet med en språktest.

– Mellom 50 og 60 personer som ønsker å jobbe som sjåfør, har vært inne til språktest. Det er den siste måneden. Bare tre har bestått, sier daglig leder Glenn A. Hole. Han har snakket med avisa Drammens Tidende.

Hole begynte i sjefsjobben i mars. Hole sier at truslene startet i sommer. Først fikk han en spiker i dekket på bilen sin. Deretter kom et trusselbrev og til slutt en trussel om at han kunne bli drept. Nå har han fått voldsalarm av politiet-

– Jeg kom inn i taxiselskapet for å rydde opp. Det er mange flinke og dyktige sjåfører og eiere i Drammen Taxi. Men noen få prøver å ødelegge. Det er disse vi skal ha bort, sier han.

Nå vil han forsøke å løse konfliktene i selskapet. Han har fortalt drosjeeiere og sjåfører om truslene. Hole frykter at de vil skape problemer mellom ulike grupper i selskapet. Han vurderer å snakke med en imam. Han vil at ledelsen, drosjeeierne og sjåførene skal snakke godt sammen. Han har også fått råd av Norges Taxiforbund.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå