Norge

Fryktet angrep på Westergaard

Den danske avis-tegneren Kurt Westergaard skulle presentere en bok i Norge. Nå har han reist hjem. Politiet fryktet trolig at noen ville angripe ham.

Kurt Westergaard gjorde mange muslimer sinte. Han laget tegninger av muslimenes profet Muhammed i 2005. Tirsdag skulle han presentere en ny bok i Oslo. Visesanger og forfatter Geirr Lystrup har skrevet boka «Fortell fra Spania, Tobben!». Westergaard har laget tegningene i boka. De to skulle presentere boka sammen. Men nå har Westergaard reist tilbake til Danmark. Han sier at årsaken er at han fikk problemer med hjertet.

Men politiets sikkerhets-tjeneste (PST) fryktet trolig et angrep mot Westergaard. De har trolig fått informasjon som gjorde at de ba ham reise hjem til Danmark. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Av hensyn til sikkerheten kan vi ikke si hvorfor han har reist hjem. Men Westergaard lever med drapstrusler hele tiden, sier informasjons-sjef Martin Bernsen i PST til NTB.

Lystrup forteller til NTB at han fikk en telefon fra Westergaard sent mandag kveld. Da var han allerede på vei ut av landet.

– Han fortalte at han hadde fått problemer med hjertet. Det er et sjokk. Jeg er selvfølgelig redd for at det skal skje noe med ham, sier Lystrup.

Lystrup vet ikke om noen har kommet med trusler mot Westergaard.

– Dette er leit for ham. Han hadde gledet seg til å komme. Han var glad for boka vi skulle presentere. Jeg synes han har laget fantastiske tegninger til boka, sier Geirr Lystrup.

Lystrup ser fram til å ha tett kontakt med Westergaard. Det vil han fortsette med selv om boka er ferdig.

– Det er viktig at folk som jobber med kultur i Norden, ikke glemmer Westergaard. Han lever døgnet rundt i et slags fengsel. Det er alltid flere sikkerhets-vakter rundt ham, sier Lystrup.

Mer fra Norge

På forsiden nå