Norge

Brann gir farlig røyk

Brannen i Hurtigruta gjør at folk må forlate Ålesund. Røyken er farlig. Tolv fra skipet «Nordlys» er sendt til sykehus.

Hurtigrute-skipet «Nordlys» ligger ved kai i Ålesund på Sunnmøre. Det brenner fortsatt i maskin-rommet i skipet. Det gir veldig mye røyk. Hele sentrum av Ålesund er full av røyk. Derfor må folk reise bort fra sentrum.

– Deler av Ålesund sentrum blir evakuert. Årsaken er giftig røyk, fortelle kanalen NRKs reporter Berit Susanne Kjølås.

LES MER HER: Det brenner på Hurtigruten

Nordlys» hadde 262 mennesker om bord. Passasjerene ble evakuert fra skipet i livbåter. Tolv mennesker er sendt til sykehus, melder nyhetsbyrået NTB. To fra mannskapet skal ha fått brann-skader. De andre skadde skal ha fått i seg røyk.

Det meldt om katastrofe-alarm i Helse Møre og Romsdal.

– To pasienter har kommet til Ålesund sjukehus. Foreløpig er enda ti pasienter meldt inn. Det opplyser sykehuset på sine

.

Avisa Sunnmørsposten har snakket med skadesteds-leder Jarle Paul Opsal. Han sier at evakueringa av båten i hovedsak er ferdig. Men røykdykkere er om bord i skipet for å lete gjennom lugarer.

– Mannskaper fra Ålesund brannvesen prøver å få kontroll med brannen. Det er uklart om det fortsatt er åpen ild i maskinrommet, sier han.

Politiet ber folk i Ålesund om å skru av ventilasjons-anlegg. Folk må også lukke vinduer. Sunnmørsposten skriver at gjester har måttet forlate hotellet Radisson SAS. Det skjedde rett før klokka 10.30.

Siste utgave

På forsiden nå