Norge
Bildet viser politifolk som går inn i den nå dømte mannens hjem i januar i år. En polithund snuste seg fram til våpenet han hadde gjemt i veggen. Nå er han dømt til 17 års fengsel.

17 års fengsel for forsøk på drap

En 64 år gammel mann er dømt til 17 års fengsel. Han skal ha prøvd å drepe fire personer i Sandefjord i januar.

14. januar i år begynte en mann å skyte mot fire personer i Sandefjord. To menn og en kvinne ble truffet av skuddene. En mann ble skutt etter, men ikke truffet. Det skjedde i Badeparken i Sandefjord. Det er et kjent samlingssted for byens rusmisbrukere.

Den hardest skadde er en kvinne som ble skutt i brystet og hodet. Hennes mann ble truffet i brystet. En annen mann sitter i dag i rullestol. Han ble etter truffet i låret og ryggen.

Politiet bygger saken på at vitner så det som skjedde. De fant i tillegg en revolver gjemt i veggen hjemme hos mannen. En politihund snuste seg fram til våpenet. Våpenet passer til kulene som ble funnet på stedet. Det er også funnet krutt fra våpenet på mannens klær. Den 64 år gamle mannen lever av uføretrygd. Han hevder selv at han er uskyldig.

Sandefjord tingrett dømte mannen til 17 års fengsel. Det er for å ha prøvd å drepe de fire personene med vilje. Han må også betale erstatning til ofrene på til sammen 1.475.000 kroner.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå