Norge
Bildet viser Anders Behring Breivik i en bil på vei til fengslingsmøte i Oslo tingrett. Breivik forandret personlighet etter at han flyttet hjem til sin mor i 2006. Det skal moren ha fortalt i avhør med politiet.

– Han forandret seg til en annen person

Terror-siktede Anders Behring Breiviks mor mener at han endret seg til en annen person. Det var etter at Breivik flyttet hjem i 2006.

Anders Behring Breivik forandret personlighet. Det skjedde etter at han flyttet hjem til sin mor i 2006. Det skal moren hans ha fortalt i avhør med politiet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Terror-siktede Breivik bodde sammen med sin mor. Det var i en leilighet i Hoffsveien i Oslo. Det var inntil i mai i år. Men allerede et halvt år tidligere merket moren at noe var galt, melder kanalen NRK.

– Han kjøpte en hagle som sto inne på rommet hans. Han bestilte en rifle. Og på nyåret 2011 kjøpte han en stor, svart pistol, har moren hans forklart.

LES MER HER: – Breivik er psykisk syk

Moren har snakket med psykiaterne som undersøkte Breivik. Hun fortalte om perioden før angrepene. Her kommer det også fram at hun reagerte på all posten sønnen fikk.

– Det kom blytunge, svarte sekker. Han fylte kjellerboden med underlige ting også. Han ble sint og sur da jeg spurte hva han skulle med alt utstyret, har hun sagt.

Moren sier at hun merket endringer allerede i 2006. Men det ble mye verre det siste året, forteller hun.

– Jeg tenkte jo på om han begynte å bli helt gal. Det føltes utrygt. Som om jeg ikke kjente ham lenger. Så jeg tenkte det måtte være noe galt med hodet, har hun sagt.

LES MER HER: Enige i Breivik-diagnose

Morens forklaring blir trolig veldig viktig i rettssaken. Den skal etter planen begynne 16. april.

Også halvsøsteren til Breivik skal ha merket forandringen hos broren. Det skriver avisa VG. Halvsøsteren bor i USA.

– Det var som om at han falt i et stort hull etter at han flyttet hjem igjen. Det skal hun ha sagt i avhør.

Broren ønsket ikke at hun skulle komme på besøk til Norge. Halvsøsteren mistenker at årsaken var at han var redd hun skulle logge seg på PC-en hans. Slik kunne hun avsløre planene om terror.

Breiviks halvsøster vokste opp hos moren på Oslos vestkant. Hun nekter for at de vokste opp i et hjem med problemer. Det sto i en rapport fra barnevernet fra 1980-tallet.

Hun mener tvert imot at de hadde en fin barndom. Hun kan fortelle at hun og broren gjorde mange fine ting sammen.

Mer fra Norge

På forsiden nå