Norge

– Motgang har gjort meg til en bedre leder

Det har vært et vanskelig år for partileder Siv Jensen. Det tror hun er bra for Fremskrittspartiet (Frp).

– Alle vet at det har vært vanskelig for Fremskrittspartiet (Frp). Det har vært mange utfordringer. Jeg har fått mange erfaringer. Det gjør meg til et bedre menneske. Det gjør meg også til en bedre leder. Jeg er også blitt klokere, sier Siv Jensen til nyhetsbyrået NTB.

Siv Jensen er leder for Frp. Partiet har opplevd mange vanskelige saker i 2011. En fra partiet ble anklaget for å ha kjøpt sex i utlandet. En annen ble anklaget for overgrep. Siv Jensen selv brakk ryggen i sommer. Og i høst ble Frps tidligere leder Carl I. Hagen sint på partiet. Han fikk ikke den jobben han håpet på. Da skyldte han på de andre i Frp.

LES MER HER: Frp-politiker anmeldt for overgrep

LES OGSÅ: Politiker betalte for sex

LES OGSÅ: Sint på Frp

– Jeg har aldri hatt flere utfordringer på så kort tid. En god leder må innrømme å ha tatt feil. Jeg er ikke lenger så redd for å ta feil. Jeg vet at jeg kommer til å gjøre det. Derfor må jeg tørre å bli sårbar. Da blir jeg tryggere, sier Jensen.

Fremskrittspartiet har fått lavere oppslutning på menings-målinger i det siste. I høst var det valg. Da fikk partiet bare 11,4 prosent av stemmene. Men Jensen mener at at folk i partiet har tillit til henne.

– Vi ser framover mot 2012. Det blir både vanskelige saker og lettere saker. Jeg skal tåle det. Hvis ikke, må jeg slutte, sier Jensen.

Hun har fortsatt lyst til å være leder en stund.

I 2013 er det stortingsvalg i Norge. Siv Jensen ser fram mot det.

– Vi er klare for å samarbeide med andre partier, sier hun.

I sommer hadde Jensen akkurat blitt frisk fra brudd i ryggen. Så rammet terroren Norge 22. juli.

– Vi må tilbake til normalen i debattene, sier Jensen.

Hun tenker på debatten om innvandring.

– Vi må tørre å ta utfordringene.

Kvinners rettigheter i ekstrem islam er vår tids største utfordring. Det mener Jensen.

– Millioner av kvinner er undertrykte. Det er bare fordi de er kvinner. Ekstrem islam undertrykker kvinner. Vi andre har det så godt at vi ikke skjønner det. Vi må kjempe, sier Jensen.

Siste utgave

På forsiden nå