Norge

– Kan ikke ha gjort det

Mannen som er siktet for drapet i Os, kan ikke ha gjort det. Det mener moren hans.

98 år gamle Hilda Feste ble drept søndag. En 42 år gammel mann er siktet for drapet. Drapet var i Os i Hordaland søndag kveld. Moren til siktede sier at han ikke kan ha drept kvinnen. Den siktede skal ha vært hos moren da drapet skjedde. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Mann pågrepet for drap i Os

Hjemme-sykepleien i Os varslet politiet om den døde kvinnen. Politiet fikk meldingen søndag kveld klokka 21.37. Politiet har vært veldig interessert i å få inn informasjon om hva som skjedde før og etter.

Den 42 år gamle mannen sier at han ikke har noe med drapet å gjøre. Moren har forklart seg i avhør. Hun sier at sønnen var hos henne da drapet skjedde. Det skriver avisa Bergens Tidende.

– Han kom til meg klokken 20.45 og var her til rundt klokken 23. Da ble han hentet av politiet, sier hun til avisa.

42-åringen er registrert på samme adresse som moren. Huset ligger bare noen hundre meter fra huset til Hilda Feste.

Politiet sier at de rykket ut til en bolig i Os søndag kveld. Det skjedde etter at de fikk melding om husbråk. En mann ble pågrepet her. Ifølge flere i familien kranglet 42-åringen om penger med sin yngre bror. Han skal ha kommet til stedet klokka 21.30. Etter hvert begynte de to å slåss. Det er 42-åringen som nå er siktet for drap.

Mandag formiddag dro siktedes mor selv til politiet. Hun dro sammen med 42-åringens yngre bror. Hensikten var å forklare seg om det som skjedde kvelden før. Ifølge moren forklarte både hun og sønnen seg likt om det som skjedde.

Politet er usikre på om 42-åringen har noe med drapssaken å gjøre. Det sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt. Politiet sier at den drapssiktede ble pågrepet i forbindelse med husbråk.

42-åringen skrev på sin egen profil på nettsamfunnet Facebook. Det var kun få timer etter drapet. Der sto det  hvordan han skal ha blitt banket opp av sin egen bror. Det skriver Bergens Tidende. Han la også ut et bilde av seg selv der han er blodig og forslått.

Hjemmehjelpen som varslet om drapet, så en mann inne i leiligheten til 98-åringen. Hun fortalte at mannen så ut som om han var mellom 30 år og 40 år gammel. Den døde hadde trykket på en alarm før hun ble drept.

LES MER HER: Kvinne funnet drept i Os

Politiet kjenner til 42-åringen fra før. Han er kjent for å ruse seg og for å være aggressiv. Det sa politi-advokat Asbjørn Onarheim mandag.

– Oppførselen til mannen gjorde at han ble tatt med inn og siktet. Men vi vet fortsatt ikke hvordan drapet skjedde. Den drepte ble funnet med skader i hodet. Det er ikke tvil om at det er et drap, sa Onarheim.

Han sier til avisa VG at beskrivelsen av gjerningsmannen er «for lite konkret». Han sier at politiet fortsatt etterforsker saken. De er usikre på om det r 42-åringen som drepte kvinnen.

– Det kan være en ukjent drapsmann som har drept helt tilfeldig, sier han.

42-åringen er straffedømt ti ganger tidligere, skriver Bergensavisen. Men det er ikke for alvorlig vold. Carl-Christian Grythe Hoff er mannens advokat. Han sier at mannen nekter for at han tok livet av 98-åringen.

– Han nekter for at han har noe med saken å gjøre. Han føler seg trygg på at etterforskningen vil vise at han er uskyldig, sier Hoff til Bergens Tidende.

Siste utgave

På forsiden nå