Norge

Dømt til 60 dagers fengsel

Tidligere Frp-politiker Trond Birkedal er dømt til 60 dagers fengsel. Han er frikjent for seksuelt overgrep og seksuell handling med mindreårige.

Trond Birkedal er dømt til 60 dagers fengsel i Stavanger tingrett. Han var tidligere politiker i Fremskrittspartiet (Frp). 40 dager av straffen gjøres betinget. Det betyr at han ikke trenger å sone dem. Det er dersom han ikke gjør noe galt i en viss periode. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Birkedal kan dermed gå ut av rettssalen som en fri mann. Årsaken er at retten regner resten fengsels-straffen som sonet da Birkedal satt i varetekt.

Retten frikjenner Birkedal for de mest alvorlige punktene i tiltalen. De gjelder seksuelt overgrep og seksuell handling med to 15 år gamle gutter. Han dømmes kun for det han har innrømmet. Han har blant annet filmet flere tenåringer i det skjulte på badet hans. Han har sagt at han vil ta sin straff for dette.

LES MER HER: Nekter for å ha hatt sex med gutt

Den tidligere politikeren har hele tiden nektet for å ha hatt sex med en 15 år gammel gutt på et hotellrom i Oslo. Han har også nektet for at en massasje han ga en 15 år gammel gutt i 2007, var en seksuell handling. Heller ikke gutten oppfattet det som seksuelt. Men han sa i retten at han synes det var ubehagelig at Birkedal masserte rumpa hans og innsiden av lårene.

Aktor ville ha ni måneder i fengsel for Birkedal. Arvid Sjødin er Birkedals forsvarer. Han syntes betinget straff på 90 dager var passelig for det hans klient har innrømmet.

Siste utgave

På forsiden nå