Norge

Tror Lysbakken vil bli minister igjen

Flere i Sosialistisk Venstreparti (SV) tror Audun Lysbakken vil bli minister igjen til høsten.

Audun Lysbakken sluttet som barne- og likestillingsminister mandag. Han hadde brutt reglene når organisasjoner fikk støtte. Allerede til høsten kan han bli minister igjen. Det tror flere i Sosialistisk Venstreparti (SV). Men det tror ikke statsminister Jens Stoltenberg eller SVs leder Kristin Halvorsen.

LES OGSÅ: Lysbakken slutter

Til helgen holder SV landsmøte. Der vil Audun Lysbakken trolig valgt til ny leder.

– Audun kan komme tilbake som statsråd til høsten, sier Karin Andersen i SV til avisa Aftenposten.

Hun sier det er viktig at det blir rolig rundt Lysbakken. Hun tror også at det er lurt at Lysbakken får tid på seg til å bli en god leder av SV.

Også utviklingsminister Erik Solheim har tro på Lysbakken.

– Audun skal tilbake i regjering. Det er bare et spørsmål om tid, sa Solheim onsdag.

Men en sentral kilde i Arbeiderpartiet sier noe annet. Kilden sier at Lysbakken tidligst kan komme tilbake som minister etter valget i 2013.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og SV-leder Kristin Halvorsen skal være enige om at Lysbakken ikke skal tilbake som statsråd. Det er i alle fall ikke før partiene får gode resultater i stortingsvalget i 2013. Det skriver avisa Dagens Næringsliv.

Men folk er ikke skremt av bråket rundt SV. SV får 1,4 prosentpoeng mer støtte. Det viser en ny måling NRK har gjort. 5,6 prosent sier de ville stemt på SV. Fremskrittspartiet (Frp) går mest fram. De får 17,3 prosent av velgerne med seg. Det er en økning på 3,1 prosentpoeng. Både Arbeiderpartiet (Ap) og Høyre (H) går litt tilbake.

Siste utgave

På forsiden nå