Norge

Stengte Altinn etter tabbe

Skatteetatens nettsted Altinn er stengt etter en tabbe. Flere ble logget inn som en annen person da de skulle sjekke skatten for 2011.

Flere hundre tusen personer var inne og sjekket skatten sin tirsdag. Da kom selvangivelsen for 2011 på nettstedet Altinn. Nettstedet måtte stenges en liten stund på ettermiddagen. Da det åpnet igjen, var det skjedd en feil. De som logget seg inn, fikk se navn og personnummer til en person i Oslo.

Onsdag morgen var feilen fortsatt ikke funnet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Sent tirsdag kveld ble det også klart at det var feil hos arbeids- og velferdsetaten Nav. Ifølge Haugesunds Avis fikk en mann se informasjonen til en ukjent kvinne på nettsiden til Nav. Hun hadde søkt om uføre-pensjon i 2008.

Nav sier at dette var en enkelt-feil da papirer ble skannet. De skulle lagres elektronisk.

LES MER HER: 300.000 sjekket skatten før lunsj

Ulf Leirstein sitter i justis-komiteen på Stortinget. Han mener feilen på Altinn er en stor skandale. Han vil be om en forklaring fra regjeringen.

Næringsminister Trond Giske er heller ikke fornøyd. Han synes ikke det er greit at Altinn måtte stenge den dagen selvangivelsen kom.

Torgeir Micaelsen er leder i finans-komiteen. Han reagerer også kraftig på tabben. Micaelsen mener at folks tillit til systemet svekkes. Han krever at Skatteetaten må følge opp mannen i Oslo som ble vist i Altinn.

Datatilsynet vil granske saken.

– Dette er et nettsted som alle har noe med å gjøre. Da må sikkerheten være svært god, sier Bjørn Erik Thon til TV 2. Han er direktør for tilsynet.

Siste utgave

På forsiden nå