Norge

Leter etter denne skytteren i Ås

Politiet har laget to tegninger. De viser mannen som trolig skjøt en 66 år gammel politiker i Ås. Nå håper politiet på tips fra folk.

I slutten av april ble en 66 år gammel mann skutt ned. Det skjedde ved togstasjonen i Ås i Akershus. Mannen overlevde. Siden har politiet i Follo lett etter skytteren. De har ikke funnet ut hvem han er så langt. Onsdag viste de fram to tegninger de har fått laget.

De er tegnet etter det to vitner har fortalt. De så en mann på ulike tidspunkt. Den eller de kan ha vært den som skjøt 66-åringen.

– Vi gjør dette for å kunne få inn tips om noen kjenner igjen disse personene. Vi er ikke sikre på om det kan være samme person som de to vitnene har oppfattet på ulik måte, sier Knut Inge Stavang til nyhetsbyrået NTB. Han er politi-advokat i Follo politi-distrikt.

66-åringen hadde parkert bilen på Ås stasjon om morgenen onsdag 25. april. På ettermiddagen kom han tilbake. Da så han og kona at ett av dekkene på bilen var punktert. Da mannen kom for å hente bilen et par timer senere, ble han skutt i ryggen. Skytteren skal såvidt ha snakket til ham først, på dårlig engelsk.

Den skadde ble operert på Ullevål sykehus. Politiet synes saken er spesiell. De har ikke funnet ut hvorfor mannen ble skutt. Det hadde ikke vært noen krangel før skytingen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå