Norge

Endringer i regjeringen

Marit Arnstad blir ny samferdselsminister. Trygve Slagsvold Vedum blir ny landbruksminister. Det sa Jens Stoltenberg mandag.

Senterpartiet (Sp) bytter mandag ut to av sine statsråder. Landbruksminister Lars Peder Brekk og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa slutter i regjeringen. Marit Arnstad blir ny samferdselsminister. Trygve Slagsvold Vedum tar over jobben som landbruksminister. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Med dette får regjeringen to nye engasjert og dyktige statsråder. Vi takker av to som har bidratt over flere år. Det sa Stoltenberg da han hadde presentert de nye statsrådene på Slottsplassen i Oslo mandag.

– Jeg har sagt før at som statsråd så arbeider du som om du skal være der til evig tid. Samtidig må du også være forberedt på at hver dag kan være den siste. Jeg synes jeg har fått gjort utrolig mye i denne perioden. Dette var et godt tidspunkt å slutte på. Det sier Kleppa til Stavanger Aftenblad.

Både Kleppa og Brekk vender tilbake til Stortinget. Senterpartiet vil fordele vervene senere mandag. Det er ventet at Lars Peder Brekk blir ny parlamentarisk leder.

Ifølge Avisenes Nyhetsbyrå er Kleppa aktuell som ny fylkesmann i Rogaland. Hun har allerede sagt nei til en ny periode på Stortinget.

Marit Arnstad er populær i Sp. Hun har flere ganger fått tilbud om viktige jobber i partiet. Men hittil har hun sagt nei. Men for få uker siden sa hun at hun stiller til valg i stortingsvalget neste år.

Hun har tidligere vært parlamentarisk leder for Senterpartiet. Hun var også oljestatsråd i Bondeviks første regjering. Men siden valget i 2005 har hun ikke vært med i den nasjonale politikken.

Trygve Slagsvold Vedum er nestleder i Senterpartiet. Han kommer fra jobben som parlamentarisk leder.

Mer fra Norge

På forsiden nå