Norge

– Gi romfolk jobb

Arbeidstaker-organisasjonen Felles-organisasjonen mener myndighetene må hjelpe romfolk i jobb.

Felles-organisasjonen (FO) mener at myndighetene må lage egne tilbud til romfolk som søker jobb. De vil at arbeids- og velferdsetaten Nav skal tilby det samme som de fra før tilbyr polakker og baltere.

– Romfolk må få samme muligheter som polakker eller litauere som søker jobb. Det burde være en selvfølge, sier Rigmor Hogstad til avisa Klassekampen. Hun er leder for FO.

LES MER HER: – Vi vil bli her lenge

FO er et forbundt i Lands-organisasjonen (LO). De jobber for rettighetene til sosialarbeidere. Mange ansatte i Nav er medlemmer i FO. Hogstad mener det offentlige må ta større ansvar. Det er for å sikre at romfolk som kommer til Norge, har det bra.

– Jeg vil tro at mange av dem er like opptatt av å finne arbeid som andre som kommer til Norge. Når de ikke finner annet, blir de sittende og tigge. Årsaken er at det tross alt er bedre enn situasjonen de kommer fra i Romania. Det sier jo sitt, sier Hogstad.

Hun mener det også er viktig å samarbeide med resten av Europa om situasjonen. Det er samtidig som romfolket får et tilbud fra det offentlige i Norge.

– Det er ikke noen grunn til å si at romfolk ikke kan gjøre en jobb. De er ikke mindre kvalifisert enn lituaere eller polakker som søker jobb. Samtidig er det vanskelig å søke jobb uten et sted å bo. Så her må det gjøres flere ting samtidig, sier Hogstad.

Siste utgave

På forsiden nå