Norge

Video av Breivik på YouTube

En video med Breiviks tale i retten ligger på nettstedet YouTube.

Det var ikke lov for medier å vise talen Anders Behring Breivik holdt i Oslo tingrett. Men nå har noen lagt ut en video på nettstedet YouTube. Videoen viser forsvars-talen Breivik holdt i retten. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Det var radio-kanalen P4 som først meldte om saken.

Videoen ble første gang lagt ut 27. juni av en mann som heter Torstein Viddal. Men han fjernet den etter en stund da han ble bedt om det. Det er noen andre som har spredt den videre på YouTube etterpå. Personen som har spredt den videre er tysk.

LES OGSÅ: Breivik ber om hjelp fra fengselet

Viddal sier han er like sjokkert som andre over Breiviks budskap. Men han ønsket at folk skulle få lov til å lage seg et bilde av Breivik.

– Jeg ønsket at folk skulle få høre stemmen hans og se hvordan han oppfører seg, sier Viddal til NTB.

Mette Yvonne Larsen er bistands-advokat for familiene til de som ble drept 22. juli i fjor. Hun fikk vite om videoen torsdag morgen. Nå har hun tatt kontakt med dommeren i saken mot Breivik. Hun mener det er en ulovlig video, fordi retten har forbudt å vise film fra forsvartalen.

LES OGSÅ: Her er de på vei for å følge Breivik

Irene Ramm er informasjonssjef i Oslo tingrett. Hun er enig i at dette er et brudd på loven. Hun sier retten vil gjøre noe med saken.

Viddal sier at han ikke visste at det var forbudt å legge ut videoen på nett. Han vil ikke si hvem som har laget videoen han la ut.

– Jeg beskytter mine kilder, sier Viddal.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå