Norge

Lommetyvene herjer i Oslo

Det er like mange lommetyver i Oslo som i storbyen Berlin i Tyskland. I fjor ble det anmeldt 15.000 lomme-tyverier i Oslo.

Det bor sju ganger så mange mennesker i tyske Berlin som i Oslo. Likevel er Oslo tydelig populær for de som stikker hånda si ned i lomma eller veska til andre og stjeler. 15.000 personer opplevde slike tyverier i Oslo i fjor. Det er like mange som i Berlin.

79 prosent flere har anmeldt lomme-tyverier i Oslo de siste fem årene. Det skriver avisa Aftenposten.

Politiet tror ryktene går blant de kriminelle. De sier til andre at det er mye å stjele i Oslo og liten fare for å bli tatt. Det tror politi-overbetjent Roar Kvassheim i Oslo politidistrikt. Han sier at de må jobbe for å ta flere. Da kan lommetyver skremmes fra å komme hit.

I fjor ble ikke engang 1 prosent av sakene løst. Oslo-politiet har nå laget en egen gruppe som skal jakte på slike kriminelle. De skal samarbeid med politiet i andre nordiske land og i Berlin. I Berlin har de en stor gruppe politifolk som jobber med dette problemet, forteller Kvassheim.

Halvparten av tyveriene skjer til faste tider. Mange tyver slår til når det er fullt av folk som skal hjem fra handling og jobb. Det er mellom klokka 15.00 og 18.00 fra mandag til og med lørdag. Også fra midnatt til klokka 06.00 om morgenen natt til lørdag og natt til søndag forsvinner mange lommebøker. Tyvenes favoritter er iPhone-telefoner og bankkort.

Siste utgave

På forsiden nå