Norge

Øygards kone vitner mandag

Rune Øygards kone vil be om lukkede dører i retten. Det er når hun skal vitne i Sør-Gudbrandsdal tingrett mandag.

Rune Øygard skulle etter planen være ferdig med sin forklaring før lunsj fredag. Det er i rettssaken mot ham i Sør-Gudbransdal tingrett. Han er tiltalt for overgrep mot en jente da hun var 13 år til 15 år gammel. Etter at han har forklart seg, regnet retten med å spørre ut kona til den tiltalte ordføreren. Men det ble det ikke tid til. Hun skal isteden forklare seg mandag. Hun vil trolig kunne si at det som Øygard sier stemmer. Han sier at jenta hadde det vanskelig hjemme. Han har også fortalt at han var veldig ivrig etter å være der for jenta. Da sa ordføreren i sin forklaring torsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Øygard måtte flytte seg

Reidun Øygard har varslet at hun ønsker at retten lukker dørene for publikum. Det er når hun skal vitne. Hensikten er å beskytte sitt privatliv. Rune Øygard selv har allerede fått nei til sitt ønske om lukkede dører. Men tingrettsdommer Torunn Elise Kvisberg kommer til å behandle konas ønske for seg selv.

Ekteparet Øygard har med vilje latt være å få barn. Årsaken har vært at de ville være friere. Derfor hadde de både rom og mulighet til å bruke noe av fritiden på den nå 16 år gamle jenta. Men Øygards kone skal ha vært den som først reagerte. Det var på at jenta etter hvert var for mye sammen med dem.

LES MER HER: Beklager språkbruk

Retten er litt forsinket. Dermed rekker ikke retten å høre resten av vitnene som skulle snakke fredag. De blir derfor også utsatt til mandag.

Siste utgave

På forsiden nå