Norge

Islamist løslates

Islamisten Ubaydullah Hussain blir tirsdag løslatt fra varetekt. Han er siktet for å ha truet flere personer.

Ubaydullah Hussain blir løslatt tirsdag. Det har Borgarting lagmannsrett bestemt. Politiet ville at han fortsatt skulle fengslet. Lagmannsretten var først enig med politiet. Men Høyesterett sa at de ikke hadde gode nok grunner til å holde ham i fengsel. Det mener nå også lagmannsretten. Dermed settes Hussain fri.

LES MER HER: Ubaydullah Hussain løslatt av Høyesterett

27 år gamle Hussain ble fengslet lørdag 27. oktober. Han ble pågrepet to dager før. Siden har han sittet på avdelingen med høyest sikkerhet i Indre Østfold fengsel. Han er fortsatt siktet for trusler mot to journalister og mot et vitne i en rettssak. I tillegg er han siktet for trusler mot jøder. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Jeg regner med at han vil bli løslatt i løpet av tirsdag ettermiddag, sier politi-advokat Kathrine Wold Kristoff i Oslo politidistrikt.

LES MER HER: Sjekker Hussains pengebruk

Hussain er med i den ekstreme gruppa Profetens Ummah. Han har blant annet truet journalist Nina Johnsrud i Dagsavisen. Årsaken er at hun avslørte at ekstreme islamister tar jegerprøven. Det gjør de for å skaffe seg våpen lovlig. Johnsrud har skrevet flere saker om denne gruppa. Hun har blant annet funnet ut at flere av de mest aktive islamistene, er dømte kriminelle. De er tidligere dømt i saker om vold og narkotika. Johnsrud fikk nylig Fritt Ords ærespris for sitt arbeid.

LES MER HER: Islamist siktet for trusler

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå