Norge

Viste fram ny tekstmelding

Rune Øygard måtte svare om enda tekstmelding til jenta som anklager ham.

Torsdag fortsatte ankesaken mot tidligere ordfører Rune Øygard. Der ble det vist fram enda en tekstmelding. Den er sendt fra Øygard til jenta han er anklaget for å ha hatt sex med.

– Skjønner du ikke hvor mye du betyr for meg? Er du like mye forelska i meg nå? Fant du ut at han ikke er noe for deg likevel? At det du og jeg har er finere? skriver Øygard.

Øygard sier at han ikke husker hvorfor han skrev dette.

– Det er et par år siden. Jeg skjønner at du tror dette har noe med kjærester å gjøre, men jeg har aldri blandet meg borti hvem hun var kjæreste med. I dag hadde jeg brukt «glad». Jeg hadde ikke brukt ordet forelsket eller elsket, svarte Øygard, ifølge avisa VG.

Politiet har funnet flere nye tekstmeldinger etter at saken gikk i tingretten i fjor. De har lett på seks telefoner. Fortsatt skal de lete etter flere meldinger på tre telefoner til.

LES MER HER: Fant nye bilder på Øygard-mobiler

Under er flere nye tekstmeldinger som er vist fram i ankesaken. Alle er skrevet av Øygard til jenta. De fleste handler om en gutt som jenta var kjæreste med da SMS-ene ble skrevet:

«Åssen gikk det dere, da? Er han like forelsket?»

«Kanskje lurt om han få ta lite på deg.»

«Ja!!! Er redd for oss om han ikke gjør det. Bli med ham inn på rommet før du reiser til Bismo og være litt tett inntil hverandre. Vær så snill!»

«Nei!!! Jeg er redd. Han også vet at vi har mye kontakt. Avgjørende at han ikke får mistanke om oss. Da må du i alle fall være med til Vågå i morgen. «

«Vær så snill! Fikk han ikke ta noe på deg? Ti fekk».

«Du sa at du ville sende over meldinger han (gutten) har skrevet og det eneste du har sendt er et puppebilde. Er det han som har tatt det ;)»

«Tenker så mye på deg. Prøver å finne ut hva som gjør at jeg har blitt så glad i deg. Hva det er med deg som kvinne, som menneske, som fascinerer meg så sterkt, som utløser savn og forelskelse. Det er noe med hele deg. Skjønnheten din, smilet ditt, blikket ditt, tilliten din, engasjementet ditt, den spørrende og interesserte jenta, omsorgen din. Kunne nevnt mye mer. Jeg har i hvert fall blitt mer enn glad i deg. Litt skummelt fordi du bare er 14 år gammel, flott fordi jeg er mann. Håper du får en kjempedag. og at hjertet ditt slår et ekstra slag for oss i dag.

LES MER HER: 17-åringen fikk vanskelige spørsmål

I fjor ble Øygard dømt for seksuell omgang med en mindreårig. Den tidligere ordføreren i Vågå skal ha hatt et forhold til jenta fra hun var 13 år til 15 år gammel.

Øygard nekter for at de to har hatt sex. Ankesaken går nå i Eidsivating lagmannsrett på Hamar. Den 17 år gamle jenta forklarte seg i tre dager. Onsdag og torsdag har Øygard forklart seg.

Saken skal foregå i hele mai.

Siste utgave

På forsiden nå