Norge
Bildet viser et nærbilde av Siv Jensen.

Vil skrive løfter for 100 dager

Fremskrittspartiet vil legge frem en plan med løfter for de 100 første dagene etter valget.

Til høsten er det stortingsvalg. Snart skal Fremskrittspartiet starte valgkampen. Derfor skal de ha et møte i Kristiansand.

På dette møtet skal de bestemme om de skal lage et dokument med løfter for de 100 første dagene. Disse løftene skal gjelde dersom FRP kommer i regjering. Det melder NRK. Årsaken er at Høyre sier at Fremskrittspartiet ikke har gode forslag.

Siv Jensen er leder for Fremskrittspartiet (Frp).

– Det er en god idé. Da får vi mulighet til å si hva vi tror vi kan klare å gjøre på kort tid. Da blir vi kjent for å være tydelige og konkrete, sier Jensen.

Partiet hadde samme plan ved stortingsvalget i 2009. Da lovet Frp å gjennomføre 101 tiltak på 100 dager dersom de kom i regjering.

Noen av planene var da å gi nok penger til å fjerne helse-køene. FRP ville fjerne avgiften på arv, og at folk skal slippe å betale bompenger. De ville lage lukkede asylmottak og gi rettigheter til eldre.

Siv Jensen mener partiet likevel vil samarbeide hvis de kommer i regjering.

– For oss er politikken viktigst. Vi skal ikke i regjering for enhver pris. Vi skal i regjering for å få gjennomslag for viktige politiske saker. Da er det viktig for oss å vise fram hva som er mulig å få til i regjering. Det er velgerne som gir partiene makt, slik at vi kan forhandle i regjering, sier Jensen.

Mer fra Norge

På forsiden nå