Norge

Fabrikk stenger dørene for godt

Ceullulose-fabrikken Södra Cell i Hurum stenger. 295 personer har ikke lenger et sted å jobbe.

Cellulose-fabrikken Södra Cell på Tofte i Hurum skal stenge. Det har de svenske eierne bestemt. Avgjørelsen kom helt overraskende på dem som jobbet der. 295 ansatte mister jobben.

– Dette er forferdelig. Det har vært optimisme i det siste. Så får vi en beskjed om det motsatte. Det er helt jævlig, sier Dag Kristian Kleven til NRK. Han er en av de mange ansatte som er overrasket over at fabrikken ikke ble solgt.

Fabrikken laget om tre til cellulose. Det er blant annet det vi bruker til å lage papir.

Kanalen NRK melder at konsernledelsen i Södra Cell mener de tjener mer på å legge ned enn å selge fabrikken.

Monica Vee Bratlie er ordfører i Hurum. Hun lover å hjelpe de 295 ansatte når cellulosefabrikken stenger dørene. Det skjer 24. august. E

– Det er en veldig tung beskjed å få at vår viktigste bedrift forsvinner. Først og fremst for de ansatte og deres familier, men også for norsk treforedling. Vi skal hjelpe de ansatte så godt vi kan. Nå blir vi nødt til å se framover og tenke omstilling, sier ordføreren til nyhetsbyrået NTB.

Kommunen sør i Buskerud har bedt om møter med Næringsdepartementet og Kommunaldepartementet. De har også snakket med Innovasjon Norge.

Skognæringen tror at 6.000 arbeidsplasser i skogbruket kan bli berørt av nedleggelsen. Fabrikken har tatt imot 25 prosent av alt norsk tømmer.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå