Norge

– Verdier beskytter mot terror

I dag mandag er det to år siden terroren 22. juli. – Våre verdier er viktigst i kampen mot terror, sa statsministeren på en minnemarkering.

– Vi må jobbe hver dag mot terror, mener statsminister Jens Stoltenberg fra Arbeiderpartiet (Ap). Det sa han på en minnemarkering for terrorangrepene 22. juli 2011. Markeringen var i regjeringskvartalet mandag formiddag. Det melder nyhetsbyrået NTB.

– Våre verdier beskytter oss mot vold og terror. Et 100 prosent sikkert land vil måtte være stengt, sperret og lukket. Slik skal Norge aldri bli, sa Stoltenberg.

Stoltenberg trakk fram hva Norge har lært av terrorangrepet. Han mener det viktigste er å ha et samfunn som ikke gjør terror mulig.

– Et samfunn med gode verdier gir mindre grobunn for ekstremistiske krefter, sa Stoltenberg.

Statsministeren sa også at folk sørger på ulik måte. 
– Folk har behov for forskjellige ting. Noen trenger at vi har offentlige markeringer. Andre synes det er vondt å bli minnet på terroren. Men alle skal merke at de ikke står alene og at de blir tatt vare på, sa Stoltenberg.

LES OGSÅ: Sorgen blir ikke mindre

John Hestnes åpnet arrangementet før statsministeren talte. Hestnes er leder for støttegruppa for dem som ble rammet av terroren i regjeringskvartalet. Kirke- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap), forsvarsminister Grete Faremo (Ap) og utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) var til stede under markeringen.

Det var også en minnemarkering på Utvika camping ved Utøya.

Der talte blant andre AUF-leder Eskil Pedersen.

– AUF må også ha plass til dem som fortsatt sliter. Det er mange som fortsatt sørger. Mange sliter fortsatt med med konsentrasjonen og som ikke klarer å gå videre, sa han.

Statsminister Jens Stoltenberg talte også under markeringen ved Utøya. AUF holder også en lukket minnemarkering på Utøya i dag.

Siste utgave

På forsiden nå