Norge

Gransker dødelig båtkollisjon

To personer døde da to båter kolliderte rett ved Kragerø natt til lørdag. Havarikommisjonen skal undersøke ulykken.

Natt til lørdag skjedde det: En skjærgårdsjeep kolliderte med en taxibåt i sjøen. Det var rett ved Kragerø i Telemark. Havari-kommisjonen har startet undersøkelser av båtulykken. Søndag ble to personer funnet døde i sjøen. De lå på nesten 30 meters dyp.

Ulykken skjedde mellom Galeiodden og Midtfjordsskjær. Det er omtrent 600 meter utenfor Kragerø havn. En 33 år gammel mann ble fløyet til Oslo universitetssykehus. Han hadde livstruende hodeskader. Sent lørdag kveld ble tilstanden betegnet som kritisk, men stabil, skriver nyhetsbyrået NTB.

En person er lettere skadd. Føreren av taxibåten slapp uskadd fra båtulykken. De to som døde satt i skjærgårdsjeepen. De skal ikke ha hatt redingsvest, skriver flere medier. Båtkollisjonen skjedde omtrent 3.30 natt til lørdag.

Statens Havarikommisjon for transport vil vite hva som skjedde da taxibåten og fritidsbåten kolliderte.

– Vi er her for å innhente fakta om hendelsen. Vi jobber samtidig med politiet. Vi forsøker å finne årsaken, men uten å fordele skyld, sier havariinspektør Tønis T. Sørensen til nyhetsbyrået NTB.

Inspektørene intervjuet søndag politiet og de involverte i ulykken. De fortsetter i dag mandag.

– Dette arbeidet vil nok ende i videre undersøkelser. Vi vet ennå ikke hvor store de blir. Vårt mål er å se alle sider ved denne ulykken. Det er slik at vi kan komme med råd som kan forbedre sjøsikkerheten, sier Sørensen.

Politiet har tidligere sagt at kollisjonen kan skyldes et en av båtene hadde høy fart.

Den ene av båtene i ulykken var en taxibåt. Det er registrert som et fartøy med passasjerer. Derfor er Havari-kommisjonen hentet inn.

To savnede etter kollisjonen ble funnet søndag formiddag. De lå på 29 meters dyp. Det var lett etter dem både på land og under vann.

– De ble funnet ved hjelp av miniubåt omtrent klokken 10, sa skipper Ole Gundersen til NTB. Gundersen jobber på redningsskøyta Uni Kragerø.

De døde er en mann og en kvinne i 30-årene. Dykkere hentet dem opp av sjøen.

– De ble funnet veldig nær hverandre. Det var like i nærheten av ulykkesstedet, sier Gundersen.

– De døde er identifisert. Det er de to savnede, en kvinne fra Skien og en mann med adresse i Oslo, sier operasjonsleder Aadne Røilid i Telemark politidistrikt .

Politiet har gjort tekniske undersøkelser av de to båtene. De har også avhørt både involverte og vitner. Politiet har foreløpig ikke bestemt om noen skal siktes etter ulykken, skriver Telemarksavisa.

I tillegg til miniubåten deltok mannskaper fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret, Redningsselskapet, brannvesen, politi og dykkere i det omfattende søket.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå