Norge

Nå starter valgkampen

Valgkampen starter i Arendal denne uka.

Valgkampen starter i Arendal denne uka. Politikere og mennesker fra samfunnslivet inntar byen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES OGSÅ: Tror Ap blir størst i valget

Over 100 debatter og arrangementer er planlagt. Arendal blir sentrum for norsk politikk og debatt i ei uke.

– Arrangementet var stort i fjor også, men årets utgave er minst fem ganger større, sier Øystein Djupedal til NTB. Han er fylkesmann i Aust-Agder og leder av programkomiteen for Arendalsuka.

Flere partier har lagt åpningen av valgkampen til Arendal. Det blir taler, debatter, kulturinnslag og konserter fra morgen til kveld.

LES OGSÅ: Lovet 12.000 sykehjemsplasser

Onsdag blir det debatt mellom lederne i ungdoms-partiene. Fra torsdag blir det tett program. Thorbjørn Jagland skal snakke om menneske-rettigheter og ytringsfrihet i Europa.

Nobelpris-vinner Rajendra Pachauri skal diskutere klima med andre kjente fjes innen miljø. Lørdag skal kjente kvinnelige politikere snakke om kvinner og politikk. Det gjør de fordi vi i år feirer stemmeretts-jubileum. I år er det 100 år siden kvinner fikk rett til å stemme i Norge. Kristin Clemet, Kristin Halvorsen, Siv Jensen og Trine Skei Grande skal snakke om egne erfaringer om kvinners plass i politikken.

Det blir en egen politisk gate i sentrum av Arendal. Det blir rundt 90 boder fra organisasjoner og partier.

Arrangementet avsluttes med en helsedebatt tirsdag neste uke. Debattene blir overført direkte til nett.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå