Norge

Gikk i tog på pakistansk nasjonaldag

Den pakistanske nasjonaldagen ble feiret med folketog. De gikk fra Frognerparken til Pakistans ambassade i Oslo.

I Oslo ble den pakistanske nasjonaldagen feiret med folketog. De gikk fra Frognerparken til Pakistans ambassade i Oslo. Det melder nyhetsbyrået NTB.

Det ble holdt taler ved inngangen til Vigelandsparken. Parken kalles Frognerparken. Syed Yusuf Raza Gilani er på besøk i Norge på grunn av nasjonaldagen. Han er tidligere statsminister i Pakistan.

– Jeg synes dere spiller en stor rolle i dette landet. Jeg er glad for at vi kan føle frihet både i Pakistan og i Norge. Det sa Gilani i sin tale.

Gilani snakket om støtten Pakistan fikk etter jordskjelv-katastrofen i 2005.

– Jeg husker godt bidraget fra Norge. Det knyttet oss tettere sammen, sa han.

Han takker Norge for måten vi har tatt imot muslimer på.

– Det er mange muslimer i Norge. Jeg er glad for at de har det bra her i landet, sa Gilani.

Fabian Stang fra Høyre (H) var også til stede. Han er ordfører i Oslo. Han gratulerte pakistanerne med nasjonaldagen.

– Jeg er opptatt av at dere tar var på kulturen dere har, i tillegg til den norske, sa Stang.

Falak Shabir skal opptre sammen med andre artister. Han er Pakistans og Bollywoods mest kjente artist.

Brobygger-prisen skal også deles ut. Brobygger-prisen er en pris som deles ut til personligheter som gjør et verdifullt arbeid i forhold til brobygging mellom mennesker, religioner og kulturer. Samtidig skal de bidra med å minske avstanden mellom mennesker med ulik bakgrunn i det norske samfunnet og verden.

I år går prisen til de to modige kvinnene Malala Yousafzai og Dilek Ayhan. Malala Yousafzai ble kjent over hele verden da hun ble skutt i hodet av Taliban. Hun ble skutt fordi hun kjemper for at jenter skal få gå på skolen. Ayhan har vært aktiv i norsk organisasjons-liv i mange år. Hun har jobbet med at barn og unge med flerkulturell bakgrunn skal ha det bedre i Norge.

Den pakistanske staten har feiret sin frigjøring helt siden de ble skilt fra Britisk India. Det var 14. august 1947. Da ble staten Pakistan opprettet.

Mer fra Norge

På forsiden nå