Norge

Ønsker nye regler for sex-kjøp

Eiere av hotellrom og leiligheter bør ikke dømmes hvis de leier ut rom til prostituerte. Det mener Heidi Nordby Lunde i Oslo Høyre.

Heidi Nordby Lunde i partiet Høyre vil endre på loven om kjøp av sex. Lunde er kandidat i Oslo for å bli valgt inn på Stortinget.

Det hun vil endre er den såkalte hallik-paragrafen. Den handler om hvem som skal bli straffet når de bidrar til sex-kjøp.

Blant annet blir du straffet hvis du leier ut lokaler der noen selger sex. Denne regelen vil Lunde ha bort. Hun synes det er uheldig at to prostituerte ikke kan jobbe sammen i en bolig. Da kan den ene bli straffet som hallik.

– Dagens lov har gjort saken verre for de kvinnene som loven var ment å hjelpe. Det er på tide å se på helheten i loven. Da kan vi sørge for at kvinnene som kanskje står svakest og uten beskyttelse, kan beskytte seg selv, sier Lunde.

Lunde understreker at hun ikke vil at noen tjener penger på de prostituerte. Hun understreker også at dette er hennes personlige mening, og ikke noe Høyre mener. Det sier også Høyres nestleder Jan Tore Sanner.

– Det er helt uaktuelt for Høyre å endre eller fjerne hallik-paragrafen. Høyre vil begrense prostitusjon, ikke legge til rette for prostitusjon, sier Sanner til NTB.

Dagrun Eriksen er nestleder i Kristelig Folkeparti (KrF). Hun sier at KrF ikke vil gjøre situasjonen lettere for de luksus-prostituerte som selv har valgt å være prostituerte.

– KrF vil gjøre alt vi kan for å bekjempe menneskehandel. Da er ikke fjerning av hallik-paragrafen veien å gå. Den verner de prostituerte fra å bli utnyttet av bakmenn, sier Eriksen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå