Norge

Ber kritikerne roe seg ned

Statsminister Erna Solberg får kritikk for valg av flere statsråder. Hun ber om at de får vise hva de kan.

Den nye regjeringen startet i jobben onsdag. Straks kom det kritikk mot flere av de nye statsrådene:

Sylvi Listhaug fra Fremskrittspartiet (Frp) er nye landbruksminister. Flere i bransjen er skeptisk til henne. De håper hun ikke fører en for streng Frp-politikk for landbruket. Listhaug skrev i 2010 et avisinnlegg der hun kalte landsbruks-politikken «kommunistisk».

LES MER HER: Stiller tøffe krav til de nye statsrådene

Solveig Horne fra Frp er ny barne- og likestillingsminister. Hun får kritikk for noe hun skrev på nettstedet Twitter for tre år siden. Da lurte hun på om det var riktig å lese eventyr i barnehagen som handler om homofile.

– Vi er ikke vant til å ha slike statsråder, sier Bård Nylund til NTB. Han er leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH).

Horne sier til NTB at hun ikke er imot å lese homo-eventyr. Hun mener hver barnehage selv skal bestemme om de vil lese slike eventyr eller ikke.

LES MER HER: Her er den nye regjeringen

Erna Solberg ber kritikerne vente og se hva de nye statsrådene får til.

– Det er lurt å vente med kritikken til vi ser hva som faktisk blir levert av resultater. Det har et langt liv i politikken lært meg, sier Solberg ifølge nyhetsbyrået NTB.

Solberg synes det Listhaug sa om «kommunisme» tilhører fortiden. Mange politikere sier ting de må trekke tilbake. Og flere må endre synspunkter i den nye regjeringen, sier Solberg ifølge avisa VG.

LES MER HER: Får kritikk fra økonomi-eksperter

I tillegg er mange kritiske til at jobben som bistandsminister fjernes. I den nye regjeringen skal Børge Brende ha ansvar både for utenriks og bistand.

Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide sier han er skuffet. Kirkens Nødhjelp sier det samme. Audun Lysbakken i Sosialistisk Venstreparti mener det hindrer Norge fra å hjelpe andre land ordentlig.

Solberg sier at regjeringen ønsker mer effektive og moderne måter å jobbe på.

– Vi skal få mer ut av ressursene. Vi er mest opptatt av at politikken virker, sier Solberg ifølge NTB.

Mer fra Norge

På forsiden nå