Norge
<strong> SAMMEN: </strong> Matkjedene Rema 1000 og Coop skal samarbeide om å kjøpe inn mat. Det er bra for kundene, mener Administrerende direktør Ole Robert Reitan i Rema 1000 ( til venstre) og administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge Handel.

Samarbeider om å kjøpe mat

Matkjedene Coop og Rema 1000 har før vært konkurrenter. Nå skal de samarbeide for å få gode priser på mat.

Dagligvarekjedene Rema 1000 og Coop lager et felles innkjøpsselskap. Slik skal de sikre at de kan konkurrere med andre dagligvarekjeder. Det nye selskapet skal hete Core.

Administrerende direktør Ole Robert Reitan i Rema 1000 og administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge Handel fortalte om den nye avtalen. Det skjedde på en pressekonferanse fredag.

De forklarer at samarbeidet også blir til for å sikre kundene. Selskapene mener at konkurransen i bransjen har blitt stadig skjevere.

– Gjennom et felles innkjøpsselskap kan vi forhandle fram gode priser når vi kjøre varer. Det sikrer at vi fortsatt kan konkurrere hardt om kundene», heter det i en felles uttalelse fra Reitan og Fanebust.

Selskapene eier halvparten av Core hver. De starter selskapet dersom Konkurransetilsynet helt eller delvis godkjenner etableringen, skriver nyhetsbyrået NTB.

Tilsynet vurderer nå en felles avtale mellom matselskapene NorgesGruppen og ICA Norge. De avtalte avtalen om samarbeid om distribusjon tidligere i år.

Dersom begge avtalene blir godkjent, vil to grupper dele det norske matvaremarkedet mellom seg. Eksperter frykter høyere priser og dårligere utvalg for vanlige folk.

– Dagligvarekjedenes julegave er et varsel om høyere priser, dårligere utvalg og lavere kvalitet, sier Randi Flesland. Hun er leder i Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet er sterkt kritisk til avtalen mellom NorgesGruppen og ICA. De mente den kunne komme til å bli møtt med noe fra Rema og Coop. Det stemte.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå