Norge

Lastebil med sprengstoff eksploderte

En lastebil full av sprengstoff eksploderte tirsdag. Bilen begynte først å brenne, og det var ikke mulig å slokke brannen.

En lastebil begynte å brenne tirsdag i et steinbrudd i Drevja i Nordland. Lastebilen var lastet med flytende sprengstoff. Det var ikke mulig å slokke brannen. Bilen eksploderte, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Det er ikke lenger synlige flammer fra stedet, sier operasjonsleder Bjarne Askevold i Helgeland politidistrikt til NTB onsdag morgen.

Politiet evakuerte alle folk en kilometer rundt stedet. Sikkerhetssonen vil vare til klokken 11 onsdag. Først da kan folk regne med å få komme tilbake.

– Vi skal ha et stabsmøte 8.30. Det kan bli endringer, forteller han.

Et hus som ligger et par hundre meter fra eksplosjonsstedet tok fyr. Det var av brennende nedfall fra eksplosjonen som startet brannen. Det var også en stund fare for at et fjøs med rundt 1.500 griser kunne begynne å brenne.

– Så vidt vi kan se, står grisefjøset der fortsatt, sier operasjonslederen.

Politiet fikk melding om brannen i lastebil klokken 13.15. To timer senere eksploderte det.

Bilen sto i et steinbrudd mellom Drevja og Ømmervatnet på fylkesvei 254 i Nordland da den eksploderte. Bilen var fylt med flytende sprengstoff.Totalt ble 30 til 40 personer evakuert tirsdag.

Eksplosjonen var så kraftig at den ga utslag på stasjonen for jordskjelvmålinger i Bardufoss. Den ligger omtrent 40 mil unna.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå