Norge
<strong>DØMT:</strong>En 35 år gammel basketball-trener er i Oslo tingrett dømt til 15 års fengsel. Han ble dømt for 11 voldtekter. Bildet viser inngangen til Oslo Tinghus.

Basketball-trener dømt til 15 års fengsel

En basketball-trener er i Oslo tingrett dømt til 15 års fengsel. Han er dømt for 11 voldtekter.

En 35 år gammel basketball-trener er dømt i Oslo tingrett. Retten dømte han til 15 års fengsel. Han ble dømt for 11 voldtekter. Mannen var tiltalt for 19 punkter. Han ble dømt for 16 av dem. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Tiltalen er for voldtekt av 13 kvinner. Han forsøkte også å voldta ei kvinne til. To av kvinnene ble voldtatt to ganger. Den første voldtekten skjedde i 2004. Den siste i mars 2012, skriver nettavisa vg.no.

Den tiltalte mannen ble hentet til Norge for være trener. Han fikk blant annet ansvaret for damelaget i klubben som hentet ham.

Flere av kvinnene i saken var knyttet til basketball-klubben. Dermed er treneren tiltalt for å ha utnyttet sin stilling.

Flere av de 14 kvinnene anmeldte mannen først etter mange år. Det var etter at politiet startet å etterforske. Flertallet av anmeldelsene kom i 2012. Den siste anmeldelsen kom i fjor sommer.

– Flere av ofrene har vært redd for ikke å bli trodd. Derfor har de ikke snakket om voldtekten med verken venner eller politiet, sa Trine Rjukan før rettssaken. Hun er en advokat som hjelper kvinnene.

Kvinnene sa til politiet at de sa klart nei til å ha sex med mannen. Basket-treneren innrømmer at han oppførte seg ufint mot kvinnene. Men han sier at han aldri voldtok noen av kvinnene.

Mer fra Norge

På forsiden nå